Proiectul actualei baze sportive Poli Arena din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti a fost conceput din pasiunea unor tineri pentru sport si din dorinta de a-l practica in cele mai bune conditii, fie ca vorbim de baschet, fotbal, tenis, volei, badminton sau altele.

In doar cateva luni ale anului 2005, terenurile de sport cu panouri de baschet din lemn și asfalt denivelat s-au transformat intr-o baza sportiva moderna, care a fost inclusa cativa ani mai tarziu in catalogul Federatiei Internationale de Baschet drept exemplu de buna practica privind terenurile de sport outdoor.

Cei peste 5000 de studenti ai Universitatii Politehnica Bucuresti isi desfasoara aici orele de sport, iar dupa cursuri, in weekend si in vacanta universitara, oricine poate practica aici sport in cele mai sigure conditii.

Baschetul, tenisul, voleiul, badmintonul, sau fotbal-tenisul se joaca pe o suprafata sintetica modulara, agreata de respectivele federatii internationale de profil, iar fotbalul se joaca pe un gazon sintetic agreat de catre FIFA.

Toate terenurile beneficiaza de instalatie de nocturna iar baza sportiva este dotata cu o instalatie de sonorizare, extrem de utila in cadrul evenimentelor sau al sesiunilor de filmare.

Baza sportiva Poli Arena a gazduit, de-a lungul celor 15 ani de activitate mai multe evenimente sportive de masa si corporate. Campionatul de baschet 3×3 Sport Arena Streetball, competitii de baschet municipale, campuri de baschet, turnee de mini-fotbal, competitii corporate de fotbal si de baschet, etc. Mai mulți artiști renumiți au filmat videoclipuri la Poli Arena și de asemenea o serie de reclame au fost filmate aici.